Rainmaker tekent contract met ITC

posted in: Nieuws | 0

Onderzoekslocatie op de Canarische Eilanden

Afgelopen week is Rainmaker is met het ondertekenen van het contract een officiële samenwerking aangegaan met ITC (Instituto Tecnológico de las Islas Canarias). ITC zal de testlocatie verzorgen waar het Water 2 Water project eind van de zomer voor het eerst getest zal worden.

Uitstekende faciliteiten en omstandigheden

ITC is opgericht in 1992 en is sindsdien betrokken bij projecten op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en innovatie. Ze werken nauw samen met universiteiten, onderzoeksinstituten en bedrijven.

De ITC-faciliteiten zijn een ideaal platform voor het testen van de Water2Water installatie vanwege de uitstekende lokale omstandigheden. Er is een directe toegang tot zeewater en ruim voldoende toegang tot hernieuwbare energiebronnen zoals zon en wind. Eind van de zomer, waarschijnlijk in september, zal de eerste machine worden verscheept naar het eiland om daar uitgebreid getest te worden.

Het Water2Water project wordt gesubsidieerd door de Europese Commissie, voor meer informatie: https://cordis.europa.eu/project/id/873854