Official Launch Air-to-Water

posted in: Nieuws | 0

Drinkwater maken uit lucht

Het innovatieve Rotterdamse bedrijf Rainmaker maakt windmolens om goedkoop, schoon drinkwater te produceren vanuit lucht of zout water. Deze technologie is nu zover dat Rainmaker de eerste units gaat leveren aan afnemers in Marokko, Sri Lanka en Jamaica.

Nieuw aangetrokken financiering maakt verdere groei mogelijk

Om verdere opschaling mogelijk te maken heeft Rainmaker begin dit jaar nieuwe financiering aangetrokken van o.a. I-cos, waar de gemeente Rotterdam in participeert. Het bedrijf ontvangt nu ook een kapitaalinjectie van ca EUR 2,4 miljoen vanuit het Horizon 2020 SME Instrument programma van de European Innovation Council (EU). Deze bijdrage is bedoeld voor introductie van een tweede productlijn, waarmee op duurzame wijze drinkwater geproduceerd wordt uit vervuild water.

Rainmaker machines worden geproduceerd in de Rotterdamse haven en geleverd op plekken in de wereld waar drinkwater niet of slechts tegen zeer hoge prijzen voorhanden is of waar geen waterinfrastructuur bestaat. Met de installaties van Rainmaker kan lokaal en “stand-alone” drinkwater geproduceerd worden uit water in de lucht via condensatie (“air-to-water”) of uit vervuild water via verdamping (“water-to-water”). De producten zijn gebaseerd op unieke kennis en technologie waarmee het mogelijk is om water op de goedkoopst mogelijke manier te produceren, wel 5 tot 10 keer goedkoper dan de prijs waarvoor drinkwater in die gebieden beschikbaar is.

Bron: https://www.ondernemen010.nl/actueel/raimaker-eerste-levering/