Hoe werkt de Water-to-Water-technologie?

Met behulp van een membraandestillatieproces wordt water onder lage druk verdampt door een warmtepompcondensatieproces. De damp geproduceerd door het verwarmen van het water passeert vervolgens de membraan.

In tegenstelling tot omgekeerde osmose, waarbij water met opgeloste zouten en andere vaste stoffen door het membraan gaat, laat dit membraan alleen waterdamp door.

De poriën in dit membraan zijn ook groter dan de poriën in omgekeerde osmose-membranen, waardoor er minder druk en energie nodig is.

De drijvende kracht van deze technologie is het partiële drukverschil (temperatuurverschil) tussen elke zijde van de membraan-poriën.

Het Water-to-Water systeem kan efficiënt worden aangedreven door wind, zon, net, generator of combinaties.

Hierdoor kan het water nu geproduceerd worden op het punt van gebruik, waardoor transport- en distributiekosten worden geëlimineerd.

Water-tot-Water-eenheden zijn verkrijgbaar in drie formaten en produceren 37.500, 75.000 of 150.000 liter drinkwater per dag.


Subsidie vanuit Europa

Het Water-to-Water (W2W) project heeft financiering ontvangen van het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr. 873854. Meer informatie kun je vinden op de website van de Europese Commissie.


Water-to-Water kenmerken:

  • Produceert drinkwater uit zeewater, brak of vervuild water
  • Tot 37.500, 75.000 of 150.000 liter drinkwater per dag per machine
  • Meerdere eenheden kunnen worden gecombineerd voor grotere projecten
  • Keuze uit stroombronnen: wind-, zonne-, net-, generator- of hybride combinaties
  • Voor windkracht, windsnelheid van 3 – 18 meter per seconde (6.7 – 40 mijl per uur)

Waar is de Water-to-Water inzetbaar?

  • Gemeenschappen met onvoldoende of geen toegang tot een zoetwaterbron of betrouwbare energiebron, maar dicht bij een aanzienlijke toevoer van zeewater of vervuild water
  • Bedrijven die op zoek zijn naar energie-efficiënte technologie om afvalwater te reinigen en mogelijk te hergebruiken
  • Steden of regionale overheden die rivieren, meren en havens herstellen

De Water-to-Water kan aangedreven worden door diverse energiebronnen, waaronder een windmolen. Bekijk in onze productvideo hoe de techniek erachter werkt.