Watervoorzieningstechnologie voor Nederlandse militaire bases

posted in: Nieuws | 0

Rainmaker en Bredenoord leveren missiekritieke watervoorzieningstechnologie voor Nederlandse militaire bases

SOESTERBERG, Nederland, 12 juni 2018 (GLOBE NEWSWIRE) – Rainmaker Worldwide heeft in samenwerking met zijn partner zijn innovatieve MD Water Power-eenheid geleverd aan Fieldlab Smartbase 1.0 voor het Nederlandse ministerie van Defensie.

De slimme basis werd officieel geopend door zijne majesteit koning Willem-Alexander, de koning van Nederland.

Het Nederlandse leger neemt deel aan meerdere VN-missies en heeft gediend in Irak en Afghanistan. Het is momenteel actief in een VN-vredesmissie in Mali om lokale opstandelingen te bestrijden. In deze missies is het essentieel om toevoerlijnen te minimaliseren en lokale afhankelijkheden te verminderen om de veiligheid van de troepen te vergroten en de operationele efficiëntie te maximaliseren.

De MD Water Power Unit – een speciaal ontwikkelde oplossing voor militaire specificaties

De belangrijkste Water-to-Water-technologie van Rainmaker is met succes gecombineerd met de geavanceerde militaire generatoren van Bredenoord in een plug-and-play-oplossing in container die zowel schoon drinkwater als betrouwbare elektriciteit levert.

De unit verlaagt de kosten van vers drinkwater, is zeer efficiënt, mobiel en bij uitstek geschikt voor gebieden met weinig of geen infrastructuur.

Vervanging van huidige omgekeerde osmosesystemen

Het uiteindelijke doel is om de huidige omgekeerde osmosesystemen te vervangen door Rainmaker-Bredenoord-eenheden. Elke unit kan onder alle omstandigheden tot 25.000 liter zuiver drinkwater en 35 kW elektriciteit leveren zonder een stroomaansluiting.

Deze onafhankelijke, onderhoudsarme oplossing is ontworpen om geschikt te zijn voor wereldwijde militaire inzet, NGO’s en noodhulpsituaties.

“Een militaire context stelt hoge eisen aan productfunctionaliteit”, zegt Joost Oosterling, Managing Director, Europe voor Rainmaker. “Je innovatie moet in de woestijn werken bij meer dan 40 graden, of in de vrieskou op min tien.

Legercommandant Luitenant-Kolonel Erwin Leidelmeijer zei: “We bieden een robuuste experimentele omgeving: de innovaties moeten soldaatbestendig zijn, dus we oefenen en testen ze in een statische omgeving in de kazerne in Soesterberg. Bij Smart Base worden civiele producten getest voor militaire toepassingen, terwijl de militaire specificaties worden gehandhaafd. “

Michiel Pols van InnovationQuarter Nederland: “De Nederlandse strijdkrachten hebben een goede reputatie in het buitenland. U kunt erop rekenen dat de NAVO kijkt wat hier gebeurt. Als de Nederlandse strijdkrachten de innovaties aanschaffen, gaat de poort open voor de rest van de wereld. ‘

Michael O’Connor, President en CEO van Rainmaker Worldwide: “We zijn buitengewoon verheugd deze innovatieve toepassing van de Water-to-Water-technologie van Rainmaker te hebben geleverd aan het Smartbase-project in Amersfoort, Nederland. We kijken ernaar uit om tijdens de uitgebreide testperiode nauw samen te werken met de teams in Bredenoord en het Nederlandse leger.

We zijn zeer bemoedigd door de vroege resultaten en hebben er vertrouwen in dat er op korte termijn nieuwe kansen zullen volgen om samen te werken met zowel militaire als hulporganisaties waar snelle inzet nodig is bij het omgaan met de gevolgen van rampen zoals orkanen, aardbevingen en andere natuurrampen. “

Verdere informatie over dit project

Voor meer informatie over het Nederlandse Ministerie van Defensie, zie ons nieuwsbericht van 2 november 2017 op http://rainmakerww.com/2017/11/02/dutch-military-chooses-rainmaker-worldwide-mission-critical- military-base-water-supply /

Over Rainmaker Worldwide Inc.

Rainmaker Worldwide Inc. (OTC: RAKR) heeft zijn hoofdkantoor in Peterborough, Canada, met een innovatie- en productiecentrum in Rotterdam, Nederland. Onze gepatenteerde watertechnologie levert zuinig drinkwater op schaal waar het nodig is. Rainmaker bouwt twee soorten energie-efficiënte, zoet water producerende technologieën:

Air-to-Water, dat zoet water uit de lucht haalt

Water-tot-water, dat zeewater of vervuild water omzet in drinkwater

Onze technologie werkt zowel op wind als op zonne-energie, is overal inzetbaar en laat geen koolstofsporen na. We bieden ook opties voor hybride, grid- en dieselmodellen.

Air-to-Water-units zijn verkrijgbaar in drie standaardmaten en produceren 5.000, 10.000 of 20.000 liter drinkwater per dag. Water-tot-water-eenheden zijn ook verkrijgbaar in drie standaardmaten die 37.500, 75.000 of 150.000 liter per dag produceren. Dit maakt onze units geschikt voor communities van 200 tot 30.000 mensen, afhankelijk van het aantal ingezette units.

Ons doel is om een ​​wereldleider te worden in het oplossen van de wereldwijde watercrisis. Simpel gezegd, we creëren veilig, drinkwater waar weinig of geen bestaat.

Geïnteresseerde partijen hebben toegang tot aanvullende informatie over Rainmaker op de website van het bedrijf op http://www.rainmakerww.com .

Over Bredenoord

Bredenoord is een familiebedrijf gevestigd in Apeldoorn, met 80 jaar ervaring in de engineering, productie, verkoop en verhuur van slimme energieoplossingen. Tegenwoordig richt het bedrijf zich op de ontwikkeling van efficiëntere en milieuvriendelijke stroomgeneratoren. Op basis van de Clear Concept-filosofie worden oplossingen naar voren gebracht op basis van nieuwe brandstoffen, nieuwe conversietechnologieën, verhoogde efficiëntie en emissiereductie. Naast de markt in Nederland is Bredenoord actief op markten in heel Europa via kantoren in Duitsland, Denemarken en België. Bredenoord ontwikkelde oorspronkelijk de Water Power Unit in 2015. Deze kennis samen met onze focus om betrouwbare stroom op de meest efficiënte manier te brengen, was de basis voor deze gezamenlijke ontwikkeling met Rainmaker Worldwide. Ga voor meer informatie naarwww.bredenoord.com .

Toekomstgerichte verklaringen

Bepaalde zaken die in deze aankondiging worden besproken, bevatten verklaringen, schattingen en projecties over de groei van de activiteiten van Rainmaker, potentiële distributiepartnerships en / of klanten, en gerelateerde bedrijfsstrategie. Dergelijke verklaringen, schattingen en projecties kunnen toekomstgerichte verklaringen zijn in de zin van de federale effectenwetgeving. Van tijd tot tijd kunnen factoren of gebeurtenissen optreden waardoor onze werkelijke resultaten kunnen verschillen. Rainmaker is niet verplicht om toekomstgerichte verklaringen publiekelijk bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins. De ontvanger van deze informatie wordt gewaarschuwd om niet overmatig te vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen.