Rainmaker

Sinds 2016 werken we aan ons doel om veilig drinkwater mogelijk te maken op onmogelijke plaatsen. Vanuit onze productie- en Research & Development-afdeling in Rotterdam werken we met een toegewijd engineering- en verkoopteam aan onze oplossingen. Hier worden ze getest en geoptimaliseerd, waarna ze wereldwijd verscheept worden.


De uitdaging:

Vandaag de dag leven meer dan 800 miljoen mensen zonder toegang tot een bron van veilig drinkwater. Het doel van Rainmaker is om veilig drinkwater te produceren op plekken waar dit niet voor handen is. Over de hele wereld is zoet water ongelijk verdeeld. Veel regio’s zijn kampen structureel met een tekort, waaronder Noord-Afrika, het Midden-Oosten, India, Mexico, grote delen van Zuid-Amerika en veel eilanden. Er zijn grote regio’s op zoek naar oplossingen die vers drinkwater leveren waar dat nodig is.

De oplossing:

Met onze technologie├źn bieden we een duurzame oplossing om veilig drinkwater te produceren. Met de Air-to-Water wordt door middel van condens uit de lucht, zoet water geproduceerd. Daarnaast kunnen we middels de Water-to-Water techniek, niet-drinkbaar (afval, zout, vervuild, grijs of brak) water omzet in veilig drinkwater. Beide technieken kunnen aangedreven worden door middel van wind of op zonne-energie. Daarnaast is het mogelijk om deze modellen met een raster en een generator. Dit alles tegen de laagste kosten per liter vers drinkwater op de markt.


Onze oplossingen:

Air-to-Water

De Air-to-Water-technologie van Rainmaker gebruikt de luchtvochtigheid om water uit de lucht te halen welke gebruikt kan worden om gemeenschappen toegang te geven tot schoon water.

Meer lezen over de Air-to-Water!

Water-to-Water

State-of-the-art ontziltingssysteem om schoon drinkwater te leveren uit zeewater of brak grondwater. Het systeem is mobiel, gemakkelijk schaalbaar en snel in te zetten, zelfs in afgelegen gebieden.

Meer lezen over de Water-to-Water!